Márka

Tradícióból eredő innováció

1836 –óta fémjelzi a FRANK név a kiváló minőségű kopóalkatrészeket és konstrukciós darabokat. Több mint 12.000 minőségileg ellenőrzött terméket foglal magába a szállítási spektrumunk a mezőgazdaság, a kommunális gazdálkodás és különféle ipari felhasználások területén. Ma már több mint 300 dolgozóval gyártunk bel- és külföldön a legmodernebb gyártástechnikai komponensekkel termékeket, amelyekben a gépgyártók és kereskedők az egész világon egyaránt megbíznak – Minőség Made by FRANK ORIGINAL.

Fejlesztés és konstrukció
valamennyi termék születési helye

Minden termék a Fejlesztési- és Konstrukciós osztályunkon keletkezik: Az Önök rajzaiból, mintáiból, CAD-Adataiból vagy műszaki elképzeléseiből mi fejlesszük ki a megoldásokat az alkatrészgyártáshoz. Az első lépésben egy 3D-Modellt szerkesztünk a szerszám elkészítéséhez. Ezt követően a formakialakítási eljárás szimulálásának segítségével átvizsgáljuk azt, hogy már a minta elkészítése előtt minimalizáljuk a szerszámban a gyenge pontokat. A sajátos felhasználói problémák megoldásainak fejlesztése ebben csak egy része a szolgáltatói csomagunknak, amit mi Önnek kiegészítőleg tudunk csatolni.

Saját szerszámgyártás
Rendelkezésre állás és rugalmasság a legfontosabb tulajdonságok

Amennyiben a fejlesztés adatai optimálisak, akkor házon belül a legmodernebb megmunkálóközpontokon elkészítjük az összes, az Ön termékének legyártásához szükséges szerszámot. Ez megadja Önnek és nekünk a szükséges rugalmasságot a konstrukciós módosításokhoz – optimalizálásokhoz.

Szabás, darabolás

Minden alkatrész, mindegy,hogy kopó- vagy konstrukciós elem feltételez mindenekelőtt egy a raktáron rendszeresen rendelkezésre álló speciális acélból készült nyers darabot. Ezt a nyers darabot a geometriájától függően CNC vezérelt ollókkal, a legújabb generációs plazma-, vagy lézerberendezésekkel a nyersanyagból ledaraboljuk.

Kovácsolás és hengerlés

A ledarabolt nyers darabból a legmodernebb kovácspréseken, kovácskalapácsokon és hengereken alakítjuk ki az Ön alkatrészének a formáját a gázfűtésű kemencében történő felmelegítés vagy induktív felmelegítés után. Kovácsolás, melegsajtolás vagy hengerlés – szakképzett csapatunk minden feladatot megold.

Hőkezelés
az alkatrész megkapja a „belső” értékeit

Csak a megfelelő hőkezelés után kapja meg az Ön alkatrésze a „belső” értékeit. Mi a speciálisan kifejlesztett hőkezelő berendezéseinken az Ön követelményeinek megfelelően állítjuk be az alkotóelemek szövetszerkezetét és ezzel a keménységét.

Mechanikai megmunkálás

Az Ön kívánságának vagy az Ön által megadott tűréseknek megfelelően mechanikailag is megmunkáljuk az alkatrészt az egyik fúró- és maróberendezésünkön vagy megmunkáló központunkon.

Részegységek gyártása a hegesztő robotjainkkal nem probléma

Az 5-tengelyes váltóasztalos hegesztő robotokkal precízen és kiváló minőségben heggesztjük az Ön szerkezeti elemeit. Adja meg nekünk a feladatot, és mi a szerkezeti elemeit is a legmagasabb minőségi szinten, gazdaságosan gyártjuk le.

A legkeményebb alkalmazási feltételek
a FRANK-bevonási eljárással nem probléma

Szeretné az alkatrészeinek a kopását minimalizálni? Nálunk nehéz a választás: porbeles felhegesztés, megerősítés keményfém lapkákkal, PTA-bevonat vagy bármelyik kombináció – nem jelent problémát. Állunk elébe az Ön individuális kihívásainak.

Külső felület festése az utolsó lépés az Ön szerkezeti elemén

Kívánságnak megfelelően lehetőség van az Ön szerkezeti elemének felületét az egyik felületkezelő központunkban egy környezetbarát- és vízbázisú merítőfestéssel vagy porszórásos festőeljárással ellátni. Ezzel a szerkezeti elem az utolsó individuális bélyegét is megkapja.

Minőségellenőrzés

Az Ön termékeinek minőségbiztosítása érdekében a felhasznált speciális acélokra vonatkozó elemzési előírások színképelemzés segítségével történő felügyelete mellett, természetesen házon belül, minden gyártási tételnél keménységvizsgálatot végzünk. Ráadásul a szerkezeti elemeket a tűrések betartásának érdekében a 3D-Mérőberendezésünkkel rendszeresen ellenőrizzük.